Postup prípravy:

Maslo izbovej teploty vyšľahajte s celými vajíčkami, pridajte kondenzované mlieko. Potom už len pomaly špachtľou alebo vareškou primiešavajte múku s práškom do pečiva.

Cesto by malo byť veľmi husté. Rozdeľte ho na dve polovice a do jednej z nich pridajte kakao. Dobre premiešajte, aby v ceste neostali kakaové hrudky.

Rúru si predhrejte na 180 stupňov a obe cestá nalejte jednotlivo do dvoch samostatných foriem vymastených maslom. Ak nemáte dve formy, pečte cesto jedno po druhom. Pri tejto teplote ho pečte asi 20 minút.

Cesto z formy opatrne vyberte a nechajte chladnúť. Po vychladení obe cestá opatrne rozrežte priečne na polovicu. Vzniknúť by vám mali teda dve kakaové kruhové cestá a dve klasické žlté.

Potom si pripravte krém: Kyslú smotanu zmiešajte s cukrom a natrite ho na prvú žltú vrstvu cesta. Na plnku položte kakaové cesto a takto pokračujte až po poslednú vrstvu, pričom tá by mala pozostávať z plnky. Pri nej vylejte zvyšok smotany už aj na boky koláča a celý ho posypte orieškami, alebo čokoládovými ozdobami.

Niektoré gazdinky si obrežú ešte nenaporciované upečené cesto a rozdrvia ho na omrvinky, ktoré potom nasypú navrch torty. Hotovú tortu dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 4 hodiny.

Prajeme dobrú chuť!

Páčil sa vám recept a chcete sa s nim podeliť s vašimi priateľmi? Stačí ak ho budete jednoducho zdieľať 🙂