Stretli sa tvárou v tvár. Zdrvená mamička Dagmar Komanová (24) z Oravy, ktorej synček Jakoubek († 2) zomrel v nemocnici po šiestich klystíroch, si sadla oproti zdravotnej sestre, ktorú viní z jeho smrti. Dotyčná však popiera, že by za ňu mohla…

Dagmar z oravskej obce Hruštín pochovala vlani v novembri svojho milovaného synčeka Jakubka. Potom čo mal chlapček vážne problémy s vyprázdňovaním stolice a v Dolnokubínskej nemocnici mu dali šesť klystírov, jej Kubík zomrel v náručí. Zo smrti svojho chlapčeka viní zdravotné sestry, ktoré neboli na oddelení, keď márne kričala o pomoc.

Mamička preto podala sťažnosť na slovenskom Úrade pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a tiež na lekársku komoru v Bratislave. Regionálna komora sestier a pôrodných asistentiek v Žiline si v pondelok pozvala matku aj zdravotnú sestru, ktorá pracovala na detskom oddelení v čase, kde na nej bol Jakubko hospitalizovaný. Prehovoriť mali o tom, ako všetko v skutočnosti bolo.

„Stretli sme sa po jedenástich mesiacoch a bolo to strašné. Opäť sa mi vrátili desivé obrazy nemocnice a toho, čo sa tam všetko dialo. Zdravotná sestra sa mi poriadne nepozrela do očí, „povedala webu Pluska.sk Dagmar s plačom.

Článok pokračuje na ďalšej strane…