Zdravotníčky si podľa slov matky nepripustili, že by v niečom pochybila. „Z toho a iných klamstiev, ktoré rozprávala, sa mi zdvíhal žalúdok. Keby na oddelení boli, tak by bol Jakubko už v noci prevezený do inej nemocnice, „pokračuje. Zdravotná sestra, ktorá prišla s právnikom, sa webu k prípadu úmrtia malého chlapca odmietla vyjadriť. Vyšetrovanie v tejto veci už na úrade skončilo.

Jeho výsledok potom položil Dagmar na kolená. Aj keď oficiálne vyrozumenie matka ešte nedostala, už teraz vie, ako všetko dopadlo. „Už som v tejto veci podala sťažnosť. Nemocnica má už v ruke výsledky, že nepochybili. Viem, že mi sťažnosti syna nevrátia, ale chcem, aby sa ukázala pravda a aby nezomreli ďalšie deti, „hovorí Dagmar.

„Dolnooravská nemocnica tvrdí, že pri ošetrovaní maloletého Jakuba splnila všetky povinnosti vyplývajúce zo zákona a zdravotná starostlivosť bola poskytnutá v najvyššej odbornej miere, čo v rokovaní potvrdil aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou,“ vyjadril sa pre médiá advokát Michal Miškovič, ktorý zastupuje nemocnicu. Tá podala trestné oznámenie na matku za krivé obvinenie, čo potvrdila aj polícia.

Článok pokračuje na ďalšej strane…