„Najskôr ma vzbudili výkriky a hluk z bytu. Potom som videla, ako ten chlapec vláčil bezvládneho pána na balkón za ruky. Najskôr prehodil cez zábradlie telo, myslela som, že bude zvracať. Ale potom išli aj nohy a pán spadol dole, kde sa napichol na plot, „ opísala ďalšia svedkyňa.

Otec bol vo chvíli, keď ho syn údajne ťahal, najskôr už zranený. “ V byte bolo viac ľudí, niekto kričal: ‚Zavolaj záchranku!‘ Namiesto toho ale mladík vyhodil ocka z balkóna, na ktorom zostala zlomená stolička a tiež krvavé škvrny, „ vypovedala svedkyňa.

Čo presne sa vo štvrtok v ich byte stalo, nie je jasné. Policajti iba oznámili, že krátko po pol šiestej ráno dostali oznámenie o páde muža z balkóna.

„Po príchode policajnej hliadky a záchranárov na miesto už poškodený bohužiaľ nejavil známky života. Prvotným zistením bolo takmer zrejmé, že na tragédiu má podiel iná osoba. Niekoľko minút nato policajti zadržali podozrivého.

Podľa zistení kriminalistov pádu muža predchádzala konfliktná situácia v byte, „stojí v oficiálnej policajnej správe. Bližšie okolnosti kriminalisti odmietajú oznámiť. „Trestné konanie je neverejné, základnú informáciu sme poskytli, viac sa k tomu v tejto chvíli nebudeme vyjadrovať,“ povedala policajná hovorkyňa Šárka Poláčková.

Podľa zistení MF DNES nebol muž zranený pred pádom na zem, všetky poranenia si spôsobil až pri dopade, kedy sa napichol na železné trubky plotu. Zranenia boli tak masívne, že počas chvíle zomrel.

Dvaja chlapci v byte
Nikto ďalší v byte zranený nebol. V čase tragédie tam okrem otca a syna však bol ešte ďalší chlapec, ktorý nemá ani pätnásť rokov. Vyplýva to z vyjadrenia záchrannej služby. „Odviezli sme do nemocnice neplnoletú osobu so stresovou reakciou,“ uviedol hovorca Zdravotníckej záchrannej služby Ústeckého kraja Prokop Volenik.

Vyšetrovatelia sú presvedčení, že sedemnásťročný mladík zabil otca úmyselne a navyše, že na slobode by mohol byť agresívny. Obvinili ho z vraždy a súd ho poslal do väzby. „Dôvodom je obava, že by mohol utiecť a skrývať sa a tiež že by mohol v trestnej činnosti pokračovať,“ oznámila hovorkyňa súdu Martina Syrůčková.

Predovšetkým druhý dôvod je zvláštny. Súd ani štátna zástupkyňa, ktorá väzbu navrhovala, ho však nechce bližšie vysvetliť.

Za vraždu hrozí v najmiernejšej sadzbe až osemnásťročné väzenie, mladistvým kvôli nízkemu veku polovica, nanajvýš však desať rokov.

FOTOGALÉRIA: