Politológ Ján Baránek na sociálnej sieti informoval, že mu anonym poslal email s lekárskou správou Milana Lučanského, ktorá vznikla v čase jeho prvého prevozu do nemocnice začiatkom decembra. Ak je správa pravá – a ona tak vyzerá, ministerka Kolíková má čo vysvetľovať!

Lučanský mal už začiatkom decembra utrpieť vážne poranenie oka a lebky. Ak sa tieto informácie potvrdia, vyvrátia verziu o samozranení Lučanského, ktorú niekoľkokrát verejnosti predložila ministerka spravodlivosti Mária Kolíková.

V správe ktorú Ján Baránek uverejnil, sa uvádza okrem iného, že pacient má interkonálny hematóm vpravo, s nutným chirurgickým zákrokom na oku. Milan Lučanský mal mať poškodené oko natoľko, že sa mu vpáčilo do prínosnej dutiny. Taktiež mal krvné zrazeniny v tkanivách okolo oka a ešte aj zlomeninu očnicového oblúka!

Dňa 9.12. bola vykonaná podľa správy „endoskopická dekompresia očnice“ a dokonca sa v správe píše aj, že ráno na ďalší deň sa Lučanskému pri pokuse o prevoz na kontrolné očné vyšetrenie mal pošmyknúť vozíček, na ktorom sa prevrátil a udrel si hlavu vzadu v oblasti temena. Toto všetko sa malo udiať práve v spomínanej Vojenskej nemocnici v Ružomberku na ORL oddelení.

Článok pokračuje na ďalšej strane.