Poslanec národnej rady Tomáš Taraba zverejnil v utorok dopoludnia na svojom facebookom účte fotografiu len 17-ročnej Emmy Čaputovej s komentárom. „Po včerajšom dni vieme, že máme na Slovensku novú top modelku,“ napísal.

Emmin výrazný make-up, krátke vlasy a poslancove slová, rozprúdil pod príspevkom dve skupiny komentárov. Jedna sa k vzhľadu dievčiny vyjadrovala nelichotivo, zatiaľ čo druhá kritizovala Tarabu za to, že fotografiu dievčaťa, ktoré nemá ani 18 rokov, vôbec zverejnil.

Krátko na to zasiahla a reagovala aj slovenská polícia, ktorá Tarabovo konanie odsúdila a označila ho za bezbrehý útok na dieťa pre jeho vzhľad a za exemplárny prípad šikanovia cez internet. „Osoba, ktorá by mala byť vysokou autoritou, sa rozhodla podhodiť na verejný lynč mladistvé dievča, ktoré nemá ani 18 rokov. Je úplne jedno, o koho dcéru ide. Je to bezbrehý útok na dieťa len kvôli jeho vzhľadu,“ vyjadrila sa polícia.

Na fotografiu a komentár mladistvej Emmy Čaputovej reagovala samotná prezidentka so slovami, že ide o „politické dno“, ak na politika alebo političku útočia cez jeho deti. Dcéra prezidentky Zuzany Čaputovej sa po príspevku poslanca Tomáša Tarabu tiež vyjadrila na Instagrame. Čítajte ďalej…

Článok pokračuje na ďalšej strane.