Drogy a more alkoholu v krvi! V tomto stave havaroval v protismere na diaľnici D11 Jan Kočka mladší († 28) vlani 28. septembra. Presné hodnoty látok krajské zastupiteľstvo dlho nechcelo prezradiť. Blesk ale teraz utajovanou informáciu získal. Išlo o 3,5 promile a kokaín!

Pri búračke zomrel ako Jan Kočka, tak i vodič Miloslav V. († 28), do ktorého to pri šialenej jazde v protismere luxusým mercedesom čelne napálil. „Vodič mercedesu mal 3,5 g / kg etanolu v krvi (3,5 promile) a bližšie nešpecifikované malé množstvo kokaínu,“ napísal Blesku prokurátor Martin Staněk. Stalo sa tak po takmer šiestich mesiacoch od nehody.

Uvalili embargo
Vnuk známeho kolotočárského bossa Václava Kočku (77) išiel nad ránom po diaľnici z Prahy. Na exite 35 z diaľnice zišiel, otočil sa a začal sa vracať v protismere. Po dvoch kilometroch sa potom čelne zrazil s nákladiakom. Na prípad bolo potom nepochopiteľne uvalené informačné embargo. Polícia sa na príkaz prokuratúry nesmela k podrobnostiam vyjadrovať.

Povedali len časť
Až v polovici decembra polícia dostala povolenie »pustiť« časť informácií. „Vykonaným toxikologickým vyšetrením v rámci nariadenej pitvy bol u mŕtveho vodiča terénneho vozidla zistený výskyt významného množstva alkoholu aj výskyt omamných a psychotropných látok,“ povedal vtedy policajt Pavel Truxa. Teraz sa po dotaze Blesku dostali von aj konkrétne informácie.

Článok pokračuje na ďalšej strane.