Vidíte svetlo na konci tunela? Omikron prehrmí a už bude dobre? Primár Peter Sabaka prináša veľmi emotívnu spoveď o tom, ako to stále reálne vyzerá v našich nemocniciach. A nie je to radostné čítanie.

Lekár Peter Sabaka pracuje na Klinike infektológie a geografickej medicíny v Univerzitnej nemocnici v Bratislave. Teraz sa na sociálnych sieťach podelil o to, ako vyzerala jeho posledná služba v nemocnici.

Lekár Peter Sabaka zverejnil na sociálnych sieťach silný príspevok, ktorý zhrnul jeho poslednú službu v nemocnici, ale zároveň prehovoril aj o neustálych diskusiách o očkovaní. Silné slová písal počas nočnej služby na jednotke intenzívnej starostlivosti. Spomenul tiež, že už od septembra sa starajú prakticky len o pacientov, ktorí majú koronavírus a ich predpoklad je, že to tak bude ešte dva mesiace.

„Priznám sa, že tento text nepíšem v rozpoložení, v ktorom by som mohol zaručiť, že moje emócie nebudú mať vplyv na jeho obsah. Píšem ho počas nočnej služby na jednotke intenzívnej starostlivosti kliniky Infektológie a geografickej medicíny,” začína svoj dlhý status primár Sabaka.

Článok pokračuje na ďalšej strane.