„Na operačnej sále sa dôsledne vykonáva manažment protokol bezpečnej operácie s následným dodržovaním pravidiel pooperačnej starostlivosti,“ dodala hovorkyňa. Vytvorila sa podľa nej tiež pracovná skupina a do protokolu, tzv. checklistu, sa zapracovali nové poznatky. Bližšie informácie vzhľadom k prebiehajúcemu šetreniu a citlivosti prípadu nemocnica neposkytla.

Ministerstvo zdravotníctva SR ho nekomentovalo. „Podnetom sa zaoberá Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, v ktorého kompetencii je preverovanie, či bola poskytnutá zdravotná starostlivosť správne. Kým nebudú k dispozícii závery, ministerstvo zdravotníctva sa nebude k prípadu vyjadrovať,“ skonštatoval pre TASR rezort.

ÚDZS pre TASR potvrdil, že k prípadu dostal podnet. Ozrejmil, že v rámci výkonu dohľadu sa posudzuje postup nemocnice a nie konkrétneho zdravotníckeho pracovníka. Na jeho ukončenie má deväť mesiacov, lehota sa môže maximálne o tri mesiace predĺžiť.

Po odhalení nesprávne vykonaného zákroku lekárka plne prevzala zodpovednosť za čin. Z nemocnice odišla a vzdala sa aj všetkých zastávajúcich funkcií v odbore. Pri vyšetrovaní je údajne súčinná a ochotná poskytnúť rodine aj odškodné.

Mužovi museli následne vyoperovať aj druhé-choré oko. Po strate zraku sa jeho život „obrátil na ruby“, prišiel aj o zamestnanie.